Gisle Aarlott

Gisle Aarlott skriver tekster på sitt eget morsmål, og har alltid blitt fremhevet som en meget dyktig låtskriver med underfundige tekster – både engelske og nå på norsk.

Som gitarist, sanger og formidler er han udiskutabel.

 

Gisle har mer eller mindre vært aktiv artist siden han som 17-åring platedebuterte med 70-tallsgruppen Moas Ark.

På midten av 1980-tallet var Gisle en viktig makker av Finn Coren da han gjorde sine første forsøk på midten av 1980-tallet. På samme tiden startet Gisle bandet Clarion Call, som etter hvert ga ut flere kritikerroste album.

Debuten ‘Clarion Call’ (1995) avfødte interjeksjoner som "Oi!" og "Ooops!" hos den musikkpressen. Om albumet “In the World” (2012) skrev Trønder-Avisas anmelder: “…sanger Paal Waaktar gjerne skulle ha skrevet inn i sitt mest mystiske a-ha-univers…”.

 

I 2015 debuterte Gisle Aarlott med tekster på sitt eget morsmål med albumet “Volum 1”, utgitt på Øra Fonogram. Vegard Enlid i Adressa skrev: “(En) betydelig begavelse som låtskriver (…) melodier med store og finurlige tonesprang som dristig måler krefter i samme idrett som Paul McCartney (…) og kommer utav det med æren i behold og vel så det!”

 

Steinkjerfestivalens Svein Bjørge sier:

"– Gisle Aarlott er en av pionerene i Steinkjers musikkliv de siste 40 årene og en viktig del av byens kulturliv generelt. Tilfeldighetene har gjort at han fortsatt ikke spiller for det helt store publikum – verken her hjemme eller i utlandet. Så urettferdig kan denne bransjen dessverre være. Men det endrer ikke det faktum at han er en låtskriver av rang og en stor artist."

 

I sommer har mange av oss hørt ham (og Clarion Call) på bl.a. Steinkjerfestivalen, Båttreffet i Inderøy og Langfjæran Arena som support for amerikanske The Rainmakers.


Gisle spiller som duo sammen med Lena Jønvik Holmen. Andre ganger spiller han enten mutters alene, som trio, eller han tar like godt med seg hele Clarion Call.

© Bruntvedt Booking. All rights reserved.